Blog przeciwnika ZUSu

Temat: Menu Husky
NArcyz napisz coś więcej o tym płynie Ringera. Gdzie to można dostać? W aptece, zwykły INJECTIO SOLUTIONIS RINGERI do przetaczania.. chlorek sodu 8,60 chlorek potasu 0,30 chlorek wapnia 0,48 woda do ... to lepszy (bogatszy) chyba płyn fizjologiczny wieloelektrolitowy chlorek sodu 5,75 chlorek potasu 0,38 chlorek wapnia 0,394 chlorek magnezu 0,20 octan sodu 4,62 cytrynian sodu 0,90 (przeciwzakrzepowe działanie, ale nie wiem w ... w styropian z wkładem zamrażającym.. na dziś w zasadzie wszystko co idzie z surowicy moge Ci zrobić, tylko wiesz.. nie szalej...
Źródło: forum.stake-out.org/viewtopic.php?t=799



Temat: Badanie krwi u psa, na co zwrócić uwagę?
... są dramatyczne. Dochodzi do obniżenia stężenia wapnia poprzez wytrącanie się soli wapniowo-fosforanowych odkładających się w postaci złogów w sercu, mięśniach i naczyniach krwionośnych. Nadmiar fosforu w surowicy krwi może zaburzać wchłanianie...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=38526


Temat: Wyniki badań-proszę o interpretację
TSH 1.402 (0,270-4,700) Glukoza w surowicy 3.7 (3.6-5.8) (nie za mało?) Cholesterol w surowicy 2.8 (<5.2) (chyba za niski) Trójglicerydy w surowicy 0.64 (<1.69) Cholesterol HDL 0.81 ( 0.91) Cholesterol LDL 1.70 (<4.00) Billirubina całk. w surowicy 13 (3-22) ALT 28 (11-66) AST 18 (14-59) Amylaza w surowicy 58 (30-110) Sód w surowicy 141 (137-145) Potas w surowicy 4.1 (3.6-5.0) Morfologia krwi...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1865


Temat: ,,kołatanie'' serca, ....ma któraś lub przerabiała?
... badania zalecone przez lekarza rodzinnego, czyli badania tarczycy - TSH, FT3 i FT4, poziom sodu i potasu w surowicy krwi. Badania są w granicach normy. Problem mam z ciśnieniem, które w...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=173595


Temat: To jest mój czas na chudnięcie
... tendencja zwyżkowa jest. No i jeszcze elektrolity: sód, chlor w normie, potas zawyżony (jest 5,71, a max powinno być 5,50) To tyle:) Jestem mega zadowolona. Zanim pójdę do lekarza, już wprowadzę...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=407


Temat: Nadczynność tarczycy
0.64 (*1.69) Cholesterol HDL 0.81 (*0.91) Cholesterol LDL 1.70 (*4.00) Billirubina całk. w surowicy 13 (3-22) ALT 28 (11-66) AST 18 (14-59) Amylaza w surowicy 58 (30-110) Sód w surowicy 141 (137-145) Potas w surowicy 4.1 (3.6-5.0) Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 (4.0-10) RBC 4.40 (4.50-5.90) HGB 15.4 (13.5-18.0) HCT 47.9% (40-54.0) MCV 88.7 (78.0-100.0) MCH 28.5 (27.0-34.0) MCHC 32.2 (29.0-36.5) PLT...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3613


Temat: MAPA DOGO! ..::ODDAM/PRZYJME LEKI oraz PSY Z PRZEBYTĄ NOSÓWKĄ/PARVO::..
... ciśnienia krwi poprzez mniejszenie całkowitego, obwodowego oporu naczyniowego. Wpływa korzystnie na profil lipidowy surowicy krwi, zmniejsza stężenie cholesterolu całkowitego i trójglicerydów. Posiadam tego baaaardzo dużo. Z 50 kompletnych opakowań ale ważnych...
Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=27946


Temat: Lit (węglan litu) (lithium carbonate)
... karmienia piersią. Uwagi: 37,5 mg węglanu litu = 1 mmol litu. Podczas leczenia należy ściśle kontrolować stężenie litu, elektrolitÓw w surowicy (początkowo raz w tyg., a następnie co 4-12 tyg.) oraz...
Źródło: depresjaforum.pl/viewtopic.php?t=218


Temat: Uwaga na alkohol nieznanego pochodzenia!
... o podanie do 4 g wodorowęglanu sodu co pół godziny o zabezpieczenie funkcji życiowych o natychmiastowa pomoc specjalistyczna, medyczna * Leczenie szpitalne: o zwalczanie kwasicy metabolicznej - podawanie wodorowęglanu sodu pod...
Źródło: wielun.biz/viewtopic.php?t=2808


Temat: TSH !!!! Proszę o pomoc bo coraz gorzej ze mną.
... (7-13) P-LCR 15,6 (3-43) Biochemia: Cholesterol całkowity 6,8 (3,9-5,2) HDL 1,48 LDL 4,7 (<3) Trójglicerydy 0,8 (0,7-2,1) Glukoza w surowicy 5,3 (3,9-5,8) Sód 140 (135-148) Potas 4,3 (3,6-5,2) Ferrytyna 27,0 (15-150)...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3763


Temat: Stłuczona łapa
tabletka zawiera substancję czynną meloksykam 15 mg oraz substancje pomocnicze: laktoza, skrobia kukurydziana, cytrynian sodu, maltodekstryna, krospowidon mikronizowany, stearynian magnezu DZIAŁANIE: Meloksykam jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym o działaniu przeciwbólowym i przeciwgorączkowym. ... surowicy krwi osiągane jest po 3 do 5 dniach stosowania. Stężenie leku w surowicy jest proporcjonalne do przyjętej dawki. Długotrwałe przyjmowanie leku nie wpływa na wielkość stężenia w surowicy. Meloksykam łatwo...
Źródło: iwforum.net/viewtopic.php?t=1395


Temat: Planujemy płeć dziecka !!
... dynamiki przyrostu gonadotropiny kosmówkowej (HCG) w surowicy krwi ciężarnej. Naukowcy zauważyli bowiem, iż w przypadku płodów żeńskich przyrost tego wydzielanego przez łożysko hormonu jest o ok. 20% wyższy niż w przypadku...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=1537